Alles over waxmelts

Wat zijn wax melts?

Het is de meest gestelde vraag die ik krijg: "Wat zijn wax melts?" Wax melts zijn kleine stukjes wax die in een geurbrander worden geplaatst om geuren en aromatherapie te verspreiden. Door de geurbrander of elektrische waxwarmer worden de wax melts verwarmd en smelten ze, waardoor de geur langzaam vrijkomt. Ze zijn eigenlijk een soort mini-geurkaarsjes zonder lont! Het voordeel van wax melts is dat ze verder van de hittebron (vlam) staan, waardoor je langer (en effectiever!) kunt genieten van jouw favoriete geur. Met wax melts kun je sneller van geur wisselen en inspelen op het moment of jouw gevoel.

Skullding Hot heeft meer dan 150 geuren. Ga op ontdekkingsreis en vind jouw nieuwe favoriet! Mis je een bepaalde geur? Neem gerust contact op, we gaan graag voor je op zoek!

Deze pagina zal antwoorden geven op de volgende vragen:

  • Hoe gebruik je waxmelts?
  • Hoe lang gaat een waxmelt mee?
  • Zijn waxmelts slecht voor je?
  • Wat zijn goede wax melts?
  • Hoe kan ik een waxmelt vervangen of verwijderen?
  • Zijn waxmelts veilig voor dieren?
  • Zijn waxmelts vegan? 
  • Waarom worden waxmelts wit?

Hoe gebruik je waxmelts?

Het gebruik van wax melts is heel eenvoudig!
Stap 1: Verwarm de waxwarmer of steek een waxinelichtje aan en plaats deze in de geurbrander.
Stap 2: Leg je favoriete waxmelt geur in het schaaltje van de brander.
Stap 3: Binnen enkele seconden begint de waxmelt te smelten. The magic begins, enjoy sweety!

Hoe lang gaat een waxmelt mee?

 Bij Skullding Hot ontvang je een zakje met (meestal) twee waxmelts in de vorm van dierenpootjes. Schattig he? Nouja, handig he? Zo hoef je niks te breken of in stukken te hakken. Op één pootje kun je niet lopen dus je krijgt van ons 2 blokjes van 7-8 gram zodat je sneller af kan wisselen. 

Één blokje gaat ongeveer 4 tot 6 uur mee. Dit is afhankelijk van de geurbrander die je gebruikt en waar je deze plaatst. Hoe dichter de vlam op het schaaltje staat, hoe sneller het verdampingsproces gaat. Als je de geurbrander plaatst vlak bij een deuropening of op een plek waar je vaak langsloopt, zal het verdampingsproces ook sneller gaan.

Na 4 tot 6 uur kun je dus gemakkelijk afwisselen naar een andere geur of leg je het 2e blokje erbij voor weer een extra geurboost!

Zijn waxmelts slecht voor je?

Skullding Hot maakt waxmelts van ecologische koolzaadwas die wordt verrijkt met heerlijke en bijzondere geuroliën. De waxmelts bevat geen paraffine zoals reguliere waxmelts bijvoorbeeld scentchips of bolsius) of geurkaarsen uit vele winkels. Paraffine? Yes sweetie. Dit wordt gewonnen uit aardolie en geeft kaarsen een extra glanslaag en houdt kleur beter vast. Paraffine was brandt alleen minder schoon heeft vaak een weeïge lucht, wat vaak hoofdpijn veroorzaakt bij mensen.

Kies daarom voor groen! Skullding Hot werkt zo duurzaam en ecologisch mogelijk. Zelfs mensen met luchtwegproblemen merken het verschil bij onze waxmelts! We houden van roze, maar denken zoveel mogelijk groen. Lees hier meer over de ecologische en groene keuzes van Skullding Hot.

Hoe kan ik een waaxmelt vervangen of verwijderen?

Wil je van geur wisselen of geeft de waxmelt geen geur meer af? Door het gebruik van ecologische grondstoffen zijn de waxmelts van Skullding Hot makkelijk te verwijderen. Er zijn verschillende opties:

Zachte waxmelts verwijderen:

Is de wax nog heet? Pak een stukje keukenpapier of wc-papier. Leg dit in het schaaltje van de geurbrander en laat het absorberen met de wax. Je kan daarna het papiertje met de wax zo weggooien en voel je vooral niet schuldig! Koolzaadwas is volledig biologisch afbreekbaar. Pak indien nodig nog een extra stukje papier om de laatste resten eruit te halen en het schaaltje schoon te vegen. Tadaa, alles weer spik en span!

Gestolde waxmelts verwijderen:

Koolzaadwas is ideaal om te verwijderen als het volledig hard is en vaak 'scoop' je deze al snel uit het schoteltje door er met een vinger via de zijkant druk op te zetten.
Let op: Gebruik geen mes of andere scherpe voorwerpen! Dit beschadigt de brander.
Lukt het scoopen niet? Steek het waxinelichtje of de elektrische waxwarmer weer even aan zodat de onderkant zachter wordt. Binnen een paar seconden kun je de wax er alsnog uit 'scopen'. Even met een keukenpapiertje de laatste resten eruit vegen en Tadaa! Een kind kan de wax doen!

Zijn waxmelts veilig voor dieren?

Honden en katten hebben een veel sterker reukvermogen dan mensen. Door de ecologische keuzes van Skullding Hot is dit een veel beter alternatief dan wierook en paraffine houdende geurkaarsen en waxmelts uit de reguliere winkels.

We gieten niet voor niks (bijna) alle wax melts in de vorm van dierenpootjes... alle liefde voor huisdieren!