Welke geur past bij mij?

Info en tips om jouw favoriete geur te ontdekken.

Geur is ontzettend persoonlijk. Er hoeft maar één druppel extra vanille in te zitten en de ene persoon knapt erop af, terwijl de andere er juist enthousiaster van wordt... Gek, hè? Geur bepaalt 75% van onze emoties. Met geur roep je herinneringen op, een gevoel of een positieve of negatieve associatie. Denk aan de geur van de zee en het strand, een vers bos bloemen of die heerlijke tropische cocktail. Door al jouw levenservaringen heeft iedereen een persoonlijke geurendatabase opgebouwd, waardoor geur voor iedereen anders is. That’s hot right?

Met geuren kun je jouw emoties sturen. Je kunt er herinneringen mee oproepen om tot jezelf te komen of juist nieuwe energie op te wekken. Hierbij stel je vaak de vraag: Hoe wil ik me voelen, wat heb ik nodig? Zoek je volledige ontspanning, heb je juist meer energie nodig, wil je je zelfverzekerder voelen of zoek je een geur om de sfeer nog romantischer te maken? Met geur kun je dus van alles creëren... Wow, het klinkt al bijna als een sprookje! Elke geur heeft in de basis dezelfde kracht, maar roept voor iedereen een ander gevoel op. Dat is precies waarom jij en geuren zo bijzonder zijn, en bij Skullding Hot maken we graag dit sprookje compleet.

Welke geur hoort bij mij?

Vanuit de basis hebben we alle geuren gegroepeerd in 5 soorten: Bloemige geuren, Frisse geuren, Fruitige geuren, Houtgeuren en Oriëntaalse geuren. Deze groepen hebben vaak dezelfde onderliggende geur, een basis. Op deze basis worden andere geuren toegevoegd (hartnoten en hoofdnoten) die elke geurbeleving uniek maken.


Frisse geuren:

Frisse geuren zijn vaak licht en aquatisch, vol energie. Ze zijn poederachtig, hebben menthol als basis, een vleugje citrus en zijn ontzettend sprankelend. Word je ook zo blij als je een wandeling kunt maken in een dik pak sneeuw, of als de lente langzaam aanbreekt en alles weer schoon aanvoelt? Of heb je juist behoefte aan wat extra energie om in actie te komen? Dan ben je bij frisse geuren altijd aan het juiste adres.

Seizoen: Winter, Lente
Emotie: Energie, geluk, verfrissend
Bekijk hier alle frisse geuren


Bloemige geuren:

Bloemige geuren worden echt geassocieerd met vrouwen. Dit zijn vaak wat zoetere geuren, rijk door de verschillende combinaties van bloemen. Denk aan ylangylang, jasmijn, rozen of viooltjes. Bloemige geuren worden gezien als elegant, romantisch, gepassioneerd en subtiel. Ze zijn absoluut vrouwelijk en tegelijkertijd heel vrolijk!

Seizoen: Lente, Zomer
Emotie: Romantisch, vrouwelijk, rustgevend
Bekijk hier alle bloemige geuren


Fruitige geuren:

Fruitige geuren zijn vaak zoet, exotisch en warm. Denk aan ananas, perzik en sinaasappel, maar ook verfrissende citrusgeuren zoals limoen, grapefruit en bergamot. Fruitige geuren vormen vaak een heerlijke cocktail en zijn perfect voor mensen die van de zomer houden, geen keuze kunnen maken bij de snoepafdeling in de supermarkt en (bijna) altijd vrolijk zijn. Van fruitige geuren word je namelijk nóg vrolijker!

Seizoen: Zomer
Emotie: Blij, jeugdig, energiek
Bekijk hier alle fruitige geuren (en bekijk ook de zoete geuren!)


Oriëntaalse geuren:

Oriëntaalse geuren zijn vaak kruidig en hebben Oosterse bloemen en Afrikaanse specerijen als basis. Ze zijn zeer verleidelijk en wat sensueler dan houtgeuren. Ze hebben vaak vanille, musk en patchoeli als basis. Denk aan de sensuele geuren van wierook of het heerlijke, knusse gevoel met kerstkruiden.

Seizoen: Herfst, Winter
Emotie: Warmte, geborgenheid, knusheid, sensueel
Bekijk hier de oriëntaalse geuren (of kijk bij de winter-kerst collectie!)


Hout geuren:

Houtachtige geuren bevatten vaak een rijke mix van verschillende soorten hout. Denk aan warm en mysterieus sandelhout, scherpe cederhout en frisse dennengeur. Houtgeuren zijn vaak uniseks en vormen vaak de basis van mannelijke parfums. Als je geniet van een heerlijke boswandeling in het voorjaar, de geur van de natuur en nuchterheid, dan zijn houtgeuren echt iets voor jou.

Seizoen: Voorjaar, winter
Emotie: Rust, ontspanning, natuurlijkheid
Bekijk hier de houtachtige geuren

Schrijf je in voor de nieuwbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen en leuke acties.