Tips en veiligheid

Skullding Hot voorziet elke bestelling met een tips en veiligheid kaartje over het gebruik van kaarsen en waxmelts. Bewaar deze goed! 

Hoe kan je kaarsvet verwijderen?

Skullding Hot maakt gebruik van koolzaadwas, een ecologische grondstof en is biologisch afbreekbaar. Dit is alleen al te merken doordat dit (gelukkig!) makkelijk te verwijderen is van tafels, vloeren of kleding en geeft geen vetvlekken.

Kaarsvet verwijderen van tafel of vloeren: Wacht tot de wax volledig is uitgehard. Hierdoor kun je in de meeste gevallen de wax zo los wippen of duwen met je vinger. Mocht dit niet lukken, gebruik dan je nagel, een (bank)pasje om de kaarsvet te verwijderen. Je wil de vloer of tafel niet beschadigen dus gebruik GEEN mes of ander scherp voorwerp!
Overige vlekken kun je makkelijk met heet water verwijderen.

Kaarsvet uit kleding verwijderen: Wacht tot de wax volledig is uitgehard. Door de stof te bewegen kun je de wax er zo afwippen. Eventuele achtergelaten vlekken kun je verwijderen met heet water of met een rondje door de wasmachine zijn alle vlekken zo verdwenen!

Algemene veiligheid kaarsen en waxmelts:

  • Beperk de concentratie geurstof in de lucht door de kaars en geurbrander in een ruimte van voldoende grootte te branden en zorg af en toe voor ventilatie.
  • Laat een kaars nooit zonder toezicht branden
  • Houd kinderen en huisdieren op afstand
  • Houd verwijderd van brandbare materialen

Tips en veiligheid vrijstaande kaarsen: 

  • Knip bij de kaars voor elk gebruik de lont af tot 0,5 - 1 cm. Een langere lont kan ervoor zorgen dat de kaars gaat walmen of flakkeren.
  • Plaats de kaars altijd op een onbrandbare onderzetter, schoteltje of kandelaar. Nooit los op een brandbare ondergrond of in de buurt van brandbare materialen.
  • Boven de 28 graden Celsius kan de kaars gaan smelten (vervormen). Plaats de kaars in de zomer dus niet in de volle zon of warme ruimtes

Tips en veiligheid waxmelts:

  • Voeg GEEN water of geurolie toe aan de wax
  • Zachte waxmelts verwijderen: Is de wax nog heet? Pak een stukje keukenrol, een wattenbolletje of wc papier. Leg dit in het schaaltje van de geurbrander en laat het zich helemaal opnemen met de wax. Je kan de het papiertje met de wax zo weggooien en voel je vooral niet schuldig! Koolzaadwas is volledig biologisch afbreekbaar. Pak indien nodig nog een extra stukje papier om de laatste resten eruit te halen en het schaaltje schoon te vegen. Tadaa, alles weer spik en span!
  • Gestolde waxmelts verwijderen: Koolzaadwas is ideaal om te verwijderen als het volledig hard is en vaak 'scoop' je deze al snel uit het schoteltje door er druk op te geven. Anders kun je een waxinelichtje of de elektrische waxwarmer weer even aanzetten zodat de onderkant zacht wordt en kun je hem er alsnog uit 'scopen'. Even met een keukenpapiertje de laatste resten eruit vegen en Tadaa! Een kind kan de wax doen!

Schrijf je in voor de nieuwbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen en leuke acties.