Duurzaamheid

De ecologische producten en duurzame keuzes van Skullding Hot

Stay hot, keep it green! 
We houden hier ontzettend van roze, maar denken zoveel mogelijk groen.

Duurzame producten voor in huis

Ben je op zoek naar een duurzaam cadeau? Bij Skullding Hot proberen we de wereld minimaal te belasten en maximaal te genieten! Of je jezelf nu wilt verwennen of iemand anders wilt verrassen: met onze duurzame producten open je een wereld van geuren en kleuren, terwijl we van binnen zo groen mogelijk blijven. Van het begin tot het einde: van milieuvriendelijke grondstoffen en plasticvrije verpakkingen tot tweedehands artikelen en gerecyclede verzenddozen. We streven ernaar alles zo duurzaam mogelijk te houden. Duurzaam winkelen was nog nooit zo leuk geweest!

Duurzame grondstoffen

Wat is koolzaadwas?
Alles begint met een basis en bij Skullding Hot maken we onze kaarsen en wax melts van koolzaadwas. Dit is een natuurlijke was die wordt gemaakt van de zaden van de koolzaadplant. Het is een 100% natuurlijk, plantaardig en biologisch afbreekbaar product.

De koolzaadwas die Skullding Hot gebruikt, wordt verbouwd op leegstaande akkers in Duitsland om gewasziekten te voorkomen. Dit is niet alleen dicht bij huis, maar het houdt ook de transportkosten laag. Hierdoor heeft koolzaadwas minder impact op het milieu dan bijvoorbeeld sojawas, dat vaak in Amerika wordt verbouwd en per schip naar Nederland moet komen.

Dit zijn de voordelen van koolzaadwas:

  • Koolzaadwas brandt langer en geurt beter dan paraffinekaarsen en wax melts.
  • Koolzaadwas walmt minder en brandt schoner, wat resulteert in veel minder roet.
  • Koolzaadwas verhoogt het CO2-gehalte in de lucht (in vergelijking met paraffinekaarsen en wax melts).
  • Koolzaadwas is niet giftig en biologisch afbreekbaar.
  • Koolzaadwas veroorzaakt geen vetvlekken en is makkelijk te verwijderen (zie onze tips & veiligheid pagina).

Hoofdpijn van geurkaarsen en waxmelts? No more!
Naast het feit dat koolzaadwas milieuvriendelijk is, bevat het geen paraffine. Parawatte? Paraffine! Dit wordt gewonnen uit aardolie en creëert een mooie glanslaag bij kaarsen. Bij verdamping kunnen er irriterende stoffen vrijkomen die de luchtwegen en ogen irriteren, wat hoofdpijn kan veroorzaken. Ook geeft dit vaak een weeïge geur af, wat ten koste gaat van de waxmeltgeur. Skullding Hot kiest liever voor een ecologische aanpak zonder het 'perfecte' glanslaagje.

Door deze keuze is er weinig risico op hoofdpijn of andere klachten zoals astma, COPD of migraine. We bieden ook waxmelts met hypoallergene geuren aan, die goed werken voor mensen met allergische reacties. We ontvangen steeds meer positieve reacties! Uiteraard verschillen de reacties per persoon en kunnen we daarom geen garantie bieden, maar we nodigen je graag uit om onze producten te proberen.

Naast ecologische wax maken we ook gebruik van natuurlijke mica kleurpigmenten om alles een mooie kleur te geven. Dit zorgt ook voor unieke en natuurlijke glittereffecten wanneer het smelt. Een win-win situatie!

Heb je kaarsvet of gesmolten wax melts gemorst? Geen paniek sweety! Lees hier alles over op de tips & veiligheid pagina.

Duurzaam ondernemen:

Duurzame verpakkingsmaterialen
Skullding Hot denkt aan duurzame materialen en verpakkingen: alle waxmelts worden verpakt in ongebleekte, biologisch afbreekbare zakjes. Geurkaarsen worden gegoten in tweedehands glaswerk, dat volledig is upcycled.

Duurzame verzendmaterialen
Alle verzenddozen en opvulmateriaal (alles wat niet roze is) worden met liefde verzameld door vrienden, familie en buren! Alles krijgt hier een tweede leven en zo dragen we samen bij aan een duurzame wereld. Het gaat tenslotte niet om de buitenkant, maar om de liefde die erin zit, toch?

Duurzame geurbranders
Waarom alles bij een groothandel inkopen als er al zoveel om je heen ligt? Veel geurbranders verzamelen we bij kringlopen of rommelmarkten. Ze worden volledig opgeknapt, zodat ze klaar zijn om opnieuw te schitteren in jouw huis. Dit bespaart een hoop productiekosten en geeft ook producten een mooi tweede leven. Zo bieden we goedkope geurbranders in een assortiment dat snel en vaak wisselt, of vind je unieke branders. Keep it hot!

Duurzaam samenwerken met Skullding Hot? 

Ben je voor jouw bedrijf of organisatie op zoek naar ecologische producten of geurkaarsen in grote aantallen? Skullding Hot denkt graag met je mee! Of je nu een product uit onze standaardcollectie wilt, een proefsetje voor in een cadeaubox, mini skull kaarsjes als cadeau, of geurkaarsen voor jouw onderneming, lees meer hierover op onze wholesale pagina of neem contact met ons op over jouw idee. We zijn erg benieuwd en denken graag met je mee!

Schrijf je in voor de nieuwbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, ontwikkelingen en leuke acties.